1 Ostatnio edytowany przez (1970-01-01 01:00:00)

Temat: Jak posadzić gości przy weselnym stole?

Jak posadzicie swoich gości przy stole weselnym?
Macie już opracowany plan?
Bo my się zastanawiamy czy sadzać wg spowinowacenia, czy może porobić oddzielne stoliczki?
Co byście sugerowali?

2 Ostatnio edytowany przez (1970-01-01 01:00:00)

Odp: Jak posadzić gości przy weselnym stole?

Niektórzy kładą wizytówki z imieniem i nazwiaskiem, my myślimy mniej formalnie tzn. każdy siada jak chce wink

3 Ostatnio edytowany przez (1970-01-01 01:00:00)

Niech sobie usiądą jak chcą. Sztucznie planować kto koło kogo usiądzie mi się nie podoba. A poza tym nigdy nie przewidzisz, czy te osoby się polubią, bo rodzina Pana Młodego i Pani Młodej często poznają się dopiero na ślubie.

4 Ostatnio edytowany przez (1970-01-01 01:00:00)

Z kolei jak rodziny siedzą oddzielnie, po przeciwnych frontach to też nie jest to fajne wink

5 Ostatnio edytowany przez (1970-01-01 01:00:00)

Zgadzam sie z milapani, jak posadzić gości weselnych decydują Państwo młodzi a nie sztywnye reguły. Ważne aby
wszyscy dobrze się czuli bo to sprzyja dobrej zabawie do rana

6 Ostatnio edytowany przez (1970-01-01 01:00:00)

Osobiście podoba mi się pomysł z wizytówkami, tak aby nie było kłopotu z usytuowaniem. Chociaż kiedyś jak byłam na weselu z takimi wizytówkami to muszę przyznać, że było trochę zamieszania, ze względu na opory siedzenia szwagra koło teścia czy tam ciotki koło nieznajomego Pana. Różnie to bywa, ale odpowiednie dobrane towarzystwo przy stole skutkuje udaną imprezą smile

7 Ostatnio edytowany przez (1970-01-01 01:00:00)

według mnie bez sensu jest planowanie usadzenia, po pierwsze jest z tym dużo zachodu, tym więcej im więcej będzie gości, po drugie, może to się okazać nietrafionym pomysłem, bo nie każdy z każdym się lubi, po trzecie i tak goście zamieniają się miejscami nawet już na samym początku wesela, więc lepiej czas na planowanie usadzenia przeznaczyć na coś innego