1 Ostatnio edytowany przez assam (2012-06-26 16:40:55)

Temat: Ukraińskie zwyczaje zaręczynowe

Cieszę się, że tu trafiłem bo muszę poznać Wasze zwyczaje i tradycje.
Jestem z pochodzenia Ukraińcem, ale na stałe mieszkam od kilku lat w Polsce. Nie tak jak moja przyszła żona, która jest rodowitą Ukrainką, mieszkającą w mieście Dniepropetrowsk. Ja już nieco odbiegłem od tamtejszych zwyczajów, ale ponieważ chciałbym poślubić moją partnerkę musiałem zastosować się do panujących tam zwyczajów. A mianowicie wkupić się w łaski jej rodziny, która zgotowała dla mnie nie lada zadania. Musiałem wykazać umiejętności nie tylko sportowe czy wokalne, ale także pokazać to, że nie będę swojej przyszłej małżonce żałować ani grosza.Powiem szczerze nie mam im tego za złe bo dobrze się przy tym bawiłem, ale z tego co wiem w Polsce czegoś takiego nie ma. Jak Wy podchodzicie do obcokrajowych zwyczajów?

2 Ostatnio edytowany przez (1970-01-01 01:00:00)

Odp: Ukraińskie zwyczaje zaręczynowe

Ale suuuper! Szkoda, że w Polsce mężczyźni nie przechodzą takich testów big_smile - wiecie wykazali by się przed przyszłymi teściami wszystkimi swoimi walorami, zaletami big_smile Fajnie, że trafiła tu na forum osoba, które może przybliżyć Nam nieco inne zwyczaje odnośnie ślubu, podzielić się z Nami takimi informacjami, które dla wielu z Nas są dosyć obce. Zapytałeś jak podchodzimy do obcokrajowych zwyczajów? Do takich jak Wasze Ukraińskie z pełnym podziwem i uśmiechem na twarzy, wesele to sama przyjemność, chciałabym chociaż móc być zaproszona na takie big_smile

3 Ostatnio edytowany przez (1970-01-01 01:00:00)

Tak za pewne dla Pań to dobra wiadomość, że mężczyźni przechodzą takie rytuały. W Polsce raczej mężczyźnie nie mają takich "przywilejów" ? Jest to dość zabawna forma, można trochę przy tym się uśmiać, jest całkiem miło i nie ma co się stresować właściwie, a raczej podchodzić do takich zwyczajów na luzie.

4 Ostatnio edytowany przez (1970-01-01 01:00:00)

Nie no u Nas w Polsce tego nie ma, a szkoda... A powiem Ci szczerze, że niektórym z nich by się przydał taki rytuał smile A już na pewno zdecydowanie z tego faktu byłaby zadowolona przyszła teściowa Pana Młodego smile