1 Ostatnio edytowany przez (1970-01-01 01:00:00)

Temat: Zaproszenia dla młodzieży

Ja sobie tak myślę, czy Wy dajecie osobne zaproszenia dla młodzieży? Mam tu na myśli głównie osoby w przedziale wiekowym 16-19 lat. Czy dla takich osób - również przecież gości weselnym powinno dawać się osobne zaproszenia czy też umieszczać ich w zaproszeniach ich rodziców? Jak Wam się wydaje, jak by było najstosowniej to zrobić? Bo może nie wypada już, jeżeli mają już te swoje lata (no jeszcze niepełnoletni, ale już młodzież) zapraszać ich wspólnie z rodzicami zamiast z osobą towarzyszącą?

2 Ostatnio edytowany przez (1970-01-01 01:00:00)

Odp: Zaproszenia dla młodzieży

U nas będzie bardzo mało osób w tym wieku, od strony rodziny narzeczonego dwie dziewczyny po 20-tce (pewnie z chłopakami) - dopiszemy je do zaproszeń z rodzicami, od mojej strony kilkunastoletni syn kuzyna (też będzie dopisany) i dwoje synów mojej siostry - zostaną dopisani. Jeżeli będą chcieli przyjść z osobami towarzyszącymi, to dopisze się odpowiednią klauzulkę na zaproszeniach:).

3 Ostatnio edytowany przez (1970-01-01 01:00:00)

No w sumie dobrym pomysłem byłoby dopisanie takiej klauzuli na zaproszeniach smile Tylko jaką ona miałaby mieć formę, aby nie była w jakiś sposób urażająca lub zbyt nachalna, a raczej po prostu dawała do zrozumienia.... Jakieś pomysły?

4 Ostatnio edytowany przez (1970-01-01 01:00:00)

Ja ta mam zamiar dawać osobne zaproszenia, może lepiej się poczują - będą docenieni..... W sumie nie ma ich za dużo bo jakaś piątka czy szóstka więc tam dużej różnicy w kosztach mi to nie zrobi, a przynajmniej nie będą źli, że zaproszenie poszło przy boku ich rodziców smile Co dodam wiek to przedział 16-19 lat, więc myślę, że w przypadku poniżej 16 lat to raczej nie wypada.....